Home / Projects / Current / Покана за участие в туристическо културно изложение
Покана за участие в туристическо културно изложение

Покана за участие в туристическо културно изложение

Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) Ви кани  да   вземете участие в три дневно туристическо културно изложение. Изложението ще се проведе в следния времеви период от 29 ти  септември до 1 ви октомври 2017г., пл. “Гоце Делчев” в  град Благоевград, България. Културното изложение се провежда в рамките на проект „Interregional Tourism through Cultures (ITC)” (в превод на български език „Междурегионален туризъм чрез култура“) и е първото в рамките на проекта. Проектът е финансиран  по програма “ Interreg – IPA CBC“  Bulgaria – The former Yugoslav Republic of  Macedonia Programme. Сдружение  МИС е водещ партньор по проекта и изпълнява дейностите съвместно с партньорска организация от  Македония – „Minority Leader for Society“ (MLS). И двете организации имат дългогодишен опит в разработването и изпълнението на проекти и инициативи, финансирани от различни програми и фондове.

Целта на туристическото културно изложение е да събере на едно място всички действащи лица в сферата на туризма в региона. По време на събитието ще бъдат представени всички идентифицирани природни и културни обекти и услуги, които имат потенциал да се развият като туристически атракции, ще бъдат изложени местни продукти и ще бъдат представени специфични традиции и обичаи. Културното изложение ще бъде съпътствано от културни събития, представящи културното и етническо разнообразие на региона. На изложението ще присъстват и 20 представители от  сферата на туризма от Република Македония.

Участието в изложението е напълно безплатно, на всеки производител, желаещ да представи своите продукти, ще бъде осигурен безплатен щанд за деня, през който е заявил участие. Фирмите могат да заявят участие за всички дни на изложението или само за един от обявените дни.

Културното изложение ще протече  в рамките на 3 дни в центъра на град Благоевград. Очаква се да привлече вниманието на много местни и външни посетители на областния център. Паралелно с културното изложение ще се проведат няколко тематични дискусии, свързани с развитието на  алтернативния туризъм, опазване, съхранение и управление на природното и културното наследство. Събитието ще предостави възможност за обмяна на добри практики и създаване на контакти.

При проявен интерес за включване в обучението, моля да попълните регистрационен формуляр в срок до 13.00 ч. на 27 септември 2017 г. (сряда) и да го изпратите на посочения имейл адрес: tkostadinka@gmail.com  или да потвърдите Вашето участие на телефон: 0747/80945

 

 

                 

About International Initiatives for Cooperation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top