Финална конференция във Виница,  Македония

Финална конференция във Виница, Македония

На 15.01.2018 се проведе финалната конференция по проект „Interregional Tourism through Cultures (ITC)” (в превод на български език „Междурегионален туризъм чрез култура“). Проектът е финансиран  по програма “ Interreg – IPA CBC“  Bulgaria – The former Yugoslav Republic of  Macedonia Programme. Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) е водещ партньор по проекта и изпълнява дейностите съвместно с партньорска организация от  Македония – „Minority Leader for Society“ (MLS).

Темата на конференцията беше “Туристическият потенциал на трансграничния регион: бъдещи идеи за развитие”. Събитието събра на едно място над  50 участници, от които и 20 представители от България. Бяха представени постигнатите резултати по проекта и беше направен преглед на силните страни и възможностите за разработване на алтернативни форми на туризъм.

По време на конференцията бяха представени  всички фази на проекта.

Присъстващите имаха възможността да разгледат  фотоизложба, показваща някои от алтернативните туристически обекти и услуги, идентифицирани по време на проекта, както и да се насладят на приятно музикално оформление.

 

About International Initiatives for Cooperation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top