Междукултурен – подкаст поредица за културните мостове между нас

Междукултурен – подкаст поредица за културните мостове между нас

През месец март  създадохме поредица от подкаст епизоди Междукултурен с участието на Нидал Хлаиф Окла,  Фей Ешкевари и Игор Дамянов.  Подкастите засягат темата за диалога и културните мостове между нас и могат да бъдат чути в подкаста Третия сектор на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“. Поредицата се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Анна Линд“.

Нидал Хлаиф е журналист и режисьор от с над 20 годишен опит. Роден е в Сирия и завършва НАТФИЗ със специалност “Кино и телевизионна режисура”.

Работи за различни национални и международни медии и издания като в-к “24 часа”, в-к “Труд”, в-к “Стандарт” и др.

Автор е на статии по политически значими теми и е участвал в редица предавания, свързани с цялостното разбиране на бежанските процеси и прогнози за развитие при кризи.

Автор е и на няколко изложби, посветени на сирийската бежанска криза – „Имам си една мечта“, „Очите на надеждата“ и др., както и на редица репортажи и документални филми, свързани с междукултурния диалог и международната бежанска криза – „Тафтаназ – прекършени цветя“, „Границата“ и др.

Линк към подкаст с Нидал Хлаиф: https://open.spotify.com/episode/5ifnZWrjMWEnNqZnkKMtTF?si=0cd672f3a450406c

Фей Ешкевари е ирански журналист, преводач и учител. Живее в гр. София от 10 години. В България тя се фокусира върху изграждането на диалог между бежанците и приемащите общности. Публикациите й са предимно на персийски език и тя вижда себе си като част от традицията на разказване на истории, която е дълбоко вкоренена в Изтока.

Като защитник на правата на човека тя вижда кризата на „дезориентираните хора от Ориента“ като уникална възможност за формиране на активно мултикултурно общество. Социалните теми, които тя третира, целят да формират образователен диалог, свързан с културите на двата свята. Опитва се да създаде нови нагласи, при които бежанците се разглеждат като възможности и решения на най-основните проблеми, а не и като бреме.

Линк към подкаст с Фей Ешкевари: https://open.spotify.com/episode/3ZJgY5kOuOrYDmJjjsA9gN?si=8e1cbb5535264f45

Игор Дамянов е добре познат на българското общество. Той е актьор, репортер, радио водещ и музикант. Обича да пее, да раздава позитивно настроение и да радва хората около себе си.  Игор не спира да твори. Участва в различни телевизионни формати и театрални постановки, пише статии и вдъхновява хората да пътуват, да хапват и да се радват на живота. Родом е от гр. Виница, Северна Македония, но на 19 години пристига в Благоевград, за да учи театрално изкуство. Игор си остава един от най-известните македонци в България.

Линк към подкаст с  Игор Дамянов: https://open.spotify.com/episode/4GE1ccy8rCnztzc02HOG0Q?si=95e51e61c2da417d

 

About International Initiatives for Cooperation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top