Home / News / Годишна среща на Фонд Активни граждани България
Годишна среща на Фонд Активни граждани България

Годишна среща на Фонд Активни граждани България

На 5 декември в град София се проведе годишна среща на гражданските организации в България, темата на срещата беше „Комуникациите на гражданските организации – възможни решения“. Сред присъстващите над 80 представители на граждански организации, беше и екипът на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС). Екипът на сдружението присъстваше освен като лице на активна гражданска организация, работеща без прекъсване от 2003 година до момента и в качеството си на бенефициент по Първия конкурс за стратегически проекти на Фонд Активни граждани България.

Председателят на сдружение МИС- г-жа Костадинка Тодорова имаше удоволствието да представи пред аудиторията проект „Визуална комуникация и идентичност“ (ВИК), който ще се изпълнява на територията на цялата страна и ще предложи инструменти и похвати за повишаване на дигиталните умения на хората, работещи в активните граждански организации в България. Проектът беше сред петте избрани да бъдат представени по време на срещата, което е огромна чест за екипът на сдружение МИС, разработил проектното предложение.

Проект ВИК ще се изпълнява за периода от 6 ноември 2019г. до 06 май 2021г. (18 месеца). По време на неговото изпълнение има предвидени: информационни кампании, онлайн проучване на нуждите на гражданските организации в България, пътуващи семинари, серия от обучения, изграждане на онлайн платформа и заключителен двудневен форум. Български и чужди експерти, работещи в сферата на дигиталния маркетинг ще бъдат обучители по проекта. В дигиталната ера, в която живеем и работим целта е не да бъдем чути, а по-скоро да бъдем „видени“. Постиганите резултати да бъдат „показани“ атрактивно, ненатрапчиво и запомнящо се. Именно чрез участието в проект ВИК, това ще бъде постигнато, всеки един човек, преминал обученията по проекта ще бъде способен да изготвя модерно представяне, портфолио на своята организация.

Смело можем да заявим, че проект „Визуална комуникация и идентичност“ (ВИК) е инвестиция в най-важния ресурс на гражданските организации в България, а именно човешкия ресурс.

 

 

 

 

 

About International Initiatives for Cooperation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top