Артуъркшоп „Горска приказка“ – резултатът

Артуъркшоп „Горска приказка“ – резултатът

На 31 октомври екипът на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) съвместно с Д „НП Пирин“ проведе артуъркшоп на тема „Горска приказка“. Уъркшопът се проведе в град Разлог, в офиса на сдружение МИС, като в него взеха участие 15 младежи. Младежите са възпитаници на хуманитарната гимназия в град Благоевград и на  две училища от град Разлог СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ и ПГ по Транспорт.

Целта на уъркшопа беше да се изработят дървени табели с послания, които в последствие ще бъдат поставени в различни местности на територията на парк Пирин и да се насочи вниманието на хората към вредата, която причиняват на околната среда. По време на уъркшопа младежите имаха възможност да се опознаят, да говорят по теми, свързани с опазване на околната среда и да планират бъдещи инициативи заедно в тази насока. Дейността ще бъде с продължение, защото след като бъдат готови всички табели ще бъдат монтирани на конкретни места.

Провеждането на артуъркшопа беше възможно, защото екипът на сдружение МИС обича природата и е част от  програмата “Политики за младежта в сферата на околната среда”, която се финансира от Министерство на околна среда и водите (МОСВ).

About International Initiatives for Cooperation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top