Еко уъркшоп “Нашата планета”

Еко уъркшоп “Нашата планета”

На 22 октомври екипът на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) изпълни екологичен уъркшоп на тема „Нашата планета“. Уъркшопът се проведе в Благоевград и беше насочен към младежи на възраст от 15 до 28 години.

Идеята за тази дейност е породена от постоянния стремеж на екипа на сдружение МИС  да мотивира младите хора да опазват природата, да живеят здравословно и да използват по-малко пластмаса. По време на уъркшопа представихме презентация, с която запознахме младежите с последствията от прекомерното използване на пластмаса и какво въздействие оказва тя върху флората и фауната. Оказа се, че много от присъстващите млади хора, както и техните учители и родители, имат отношение по темата и се стремят да сведат използването на пластмаса до минимум. Специално внимание обърнахме и на вредите, които ние хората нанасяме съзнателно или несъзнателно върху природата. Събитието приключи с дискусия и споделяне на личен опит за преживявания сред природата. В него се включиха около 25 младежи на възраст между 15 и 28 години и 15 представители на местната общност извън тази възрастова група.

Провеждането на уъркшопа беше възможно, защото екипът на сдружение МИС обича природата, работи съвместно с Дирекция “Национален парк Пирин” и е част от  програмата “Политики за младежта в сферата на околната среда”, която се финансира от Министерство на околна среда и водите (МОСВ).

About International Initiatives for Cooperation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top