Home / Opportunity / New / Еко уъркшоп “Нашата планета”
Еко уъркшоп “Нашата планета”

Еко уъркшоп “Нашата планета”

На 22 октомври екипът на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) изпълни екологичен уъркшоп на тема „Нашата планета“. Уъркшопът се проведе в Благоевград и беше насочен към младежи на възраст от 15 до 28 години.

Идеята за тази дейност е породена от постоянния стремеж на екипа на сдружение МИС  да мотивира младите хора да опазват природата, да живеят здравословно и да използват по-малко пластмаса. По време на уъркшопа представихме презентация, с която запознахме младежите с последствията от прекомерното използване на пластмаса и какво въздействие оказва тя върху флората и фауната. Оказа се, че много от присъстващите млади хора, както и техните учители и родители, имат отношение по темата и се стремят да сведат използването на пластмаса до минимум. Специално внимание обърнахме и на вредите, които ние хората нанасяме съзнателно или несъзнателно върху природата. Събитието приключи с дискусия и споделяне на личен опит за преживявания сред природата. В него се включиха около 25 младежи на възраст между 15 и 28 години и 15 представители на местната общност извън тази възрастова група.

Провеждането на уъркшопа беше възможно, защото екипът на сдружение МИС обича природата, работи съвместно с Дирекция “Национален парк Пирин” и е част от  програмата “Политики за младежта в сферата на околната среда”, която се финансира от Министерство на околна среда и водите (МОСВ).

About International Initiatives for Cooperation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top