Събития през месец  декември

Събития през месец декември

Както всяка година месец  декември ще бъде доста интензивен и наситен със събития, които организираме, за да нарушим рутината  и „да запалим“  коледното настроение. Предлагам на Вашето внимание кратка информация какво сме планирани тази година.

За поредна година на 5 декември 2018г.(сряда) от 15:00 до 18:00 часа сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) и доброволците от проект “Community Of Open Learners” (COOL)  ще отбележат  Международния  ден на доброволеца. Домакин на събитието тази година ще бъде Читалищна библиотека, град Разлог.

За първи път Международният  ден на доброволеца се отбелязва през 1985 г. по инициатива на ООН, като Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността си.

На 6,7 и 14 декември 2018 г. сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) и доброволците от проект “Community Of Open Learners” (COOL) ще организират  уъркшопи на тема „No Hate Speech” в офиса на сдружение МИС, които ще са  отворени и достъпни за всички, имащи интерес и позиция по темата Времетраене на всеки уъркшоп: 15:00 – 17:00 часа.

На 7 декември 2018г. (петък) от 18:30 часа в офиса на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС)  ще имаме възможност „да  пътуваме“ из атмосферата на руската култура. Hanna Vasilenka (Belarusse) и Andrii Kapitanchuk (Ukraine), доброволци по проект “Community Of Open Learners” (COOL,) ще бъдат нашите водачи.

Седмицата от 10 – 14 декември 2018г. ще протече под наслов “Week of Solidarity” – „Седмица на солидарността“. Доброволците от проект “Community Of Open Learners” (COOL) ще организират пункт за събиране на играчки и подаръци, които ще бъдат разпределени за деца  от различни институции на територията на община Разлог. Традиция на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС)  е  да организира благотворителна кампания в дните преди Коледа и да дарява топлина на нуждаещите се.

На 10 декември (понеделник) сдружение МИС  и РПГ „Никола Стойчев“ ще бъдат домакини на уъркшоп за зелено предприемачество, който се организира от Сдружение „Регионално движение „ЕкоЮгозапад” в рамките на проект „Младежко зелено предприемачество”, финансиран от Националната програма за младежта (2016-2020). Уъркшопът,  третото събитие по проекта, и е насочен към младежи на възраст 15-29 години и цели да им даде полезна информация по темата и да провокира стремеж към промяна на тяхното бъдеще.

На 17 декември ще подкрепим нашите приятели от сдружение ШАНС при организирането на техния ежегоден Коледен базар. Базарът ще бъде в рамките на два дена( 17 – 18 декември) в центъра на град Разлог. Подкрепете ги и вие, като закупите един от техните ръчно изработени сувенири.

На 20 декември екипът на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) и  доброволци от проект “Community Of Open Learners” (COOL) – Raphaelle и Pierre от Франция ще гостуват на Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов“, Благоевград. Срещата ще бъде с френски привкус – презентация и дискусия за  Франция – история, култура, традиции, как се празнуват коледните и новогодишните празници…

Какво гласи поверието за Игнажден (20 декември) – много е важно кой ще бъде първият гост в къщата, ако човекът е добър, то стопаните на дома ще имат берекет през следващата година…Надявам се , че като първи гости ще донесем “bonne chance” за предстоящата 2019 година на домакините ни от Благоевград.

Ще Ви държим информирани за всички бъдещи инициативи, които ще организираме.

 

 

About International Initiatives for Cooperation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top